Att blogga eller icke blogga, det är frågan!

Jaha, då var det dags! Första inlägget i bloggen…

Under de senaste åren av min verksamma tid som lärare har jag börjat intressera mig väldigt mycket för hur jag som lärare kan använda digitala verktyg för att utveckla mig själv och min undervisning. Jag har med stort intresse läst pedagogiska artiklar, följt diverse bloggar, deltagit på webbinarium och tittat på webbföreläsningar m.m. för att förkovra mig i ämnet… och ju mer jag lär mig, desto roligare tycker jag att det är.

Prezi, Scratch, Xtranormal, Mentimeter, Geocaching, Its learning, You tube… är bara några av de helt fantastiska pedagogiska redskap som finns rätt framför näsan på oss och eleverna. Jag börjar nu bli alldeles proppfull av ideér och funderingar kring detta och har nu under en tid funderat på hur jag ska få utlopp för detta och ventilera mig innan jag spricker och allt istället bara rinner ut i sanden. Alla som har arbetat och arbetar som lärare vet hur det är att arbeta mot tiden. Det finns så mycket som man vill hinna med, men det slutar allt som oftast med att det som ligger underst i ”att-göra-högen” ligger kvar där tills det glöms bort eller inte är aktuellt längre. De där sakerna som man så gärna skulle vilja prova, men som inte anses lika viktiga som individuella utvecklingsplaner, skriftliga omdömen och tjänsteanteckningar.

Den här bloggen är tänkt att bli min digitala pedagogiska ”att-göra-lista”. En lista där allt som jag tycker är intressant och roligt får högsta prioritet.

Det tog dock ett tag innan jag bestämde mig för vilken plattform jag skulle använda för ändamålet. Skulle jag skriva en bok, planera en föreläsning eller bara arbeta vidare i det tysta utan att låta någon ta del av mina tankar och funderingar?

Förra veckan skaffade min sambo, Anna-Eva, en blogg. Det lät intressant, men skulle jag våga? Nu är den i allafall registrerad och jag har t.o.m. köpt mig ett riktigt domännamn: magisterkarlsson.se

Nu kör vi!

/Magister Karlsson

Annonser

4 thoughts on “Att blogga eller icke blogga, det är frågan!

  1. Till Stefan!Jag tänker följa det du skriver.Lite intressant eftersom jag stått i valet och kvalet mellan att blogga eller att fortsätta skriva brev. Bestämde att skriva brev. 1984, då var du inte så gammal, hade jag ungefär femtio obesvarade brev. Olympiaden var i Los Angeles och medan jag väntade på tv-sändningarna skrev jag brev. Då började jag numrera mina brev och i går kväll skrev jag nummer 10631. Breven är handskrivna, så det tar cirka timmen att skriva brevet. Stefan, det verkar klokt att du lägger idén om att arbeta med det moderna högst upp i ”att göra högen” Må väl gör ditt bästa! Magister Sundell

    • Hej Nisse!

      Kul att du hittade till min blogg och att du har för avsikt att fortsätta att titta in lite då och då… jag är mycket imponerad över dina 10631 brev och förstår att det ligger minst lika många timmar bakom dessa. När jag tänker tillbaka på min tid i skolan i allmänhet och på tiden på Årbyskolan i synnerhet, så är du tillsammans med Bernt Larsson och Bert Jacobssson (min historialärare på St Eskil), en av de lärare som har gjort starkast intryck på mig. Även om du inte var ”min” klasslärare så har du varit med och format mig till den lärare som jag är idag. Ha det fint!

      /Stefan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s