Vad gör unga på nätet?

För två veckor sedan var Elza Dunkels i Örebro och föreläste om barn och ungdomars internetvanor. Hon är filosofie doktor i pedagogiskt arbete vid Umeå Universitet och har forskat om barn och ungdomars internetanvändande i många år. Är det någon som vet hur man ska bemöta barn och ungdomars internetvanor så är det hon.

Jag missade tyvärr föreläsningen, men hittade denna webbföreläsning om ungas säkerhet på nätet istället. En föreläsning som spräcker hål på många myter och föreställningar om hur man ska bemöta barn och ungdomars internetanvändande.

Föreläsningen är 48 minuter och den är verkligen värd att se om man tycker detta ämne är intressant. Det digitala världen är en stor del av framtiden, därför måste vi hjälpa våra barn och elever att förbereda sig för vad de kommer att möta där ute. Elza gör bra liknelser med hur det fungerar i trafiken. I alla tider har vi vuxna lärt våra barn och ungdomar hur de ska föhålla sig när de vistas i trafiken, för att de inte ska råka illa ut när de väl möter den ensamma. Samma sak borde gälla när de vistas i internettrafiken.

Annonser

1 thought on “Vad gör unga på nätet?

  1. Håller med dig….vi får inte heller vara rädda för att låta våra elever visa vad de kan om Internet i skolan.De har mycket att lära ut till både andra elever och pedagoger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s