Digitala skollyftet – första och andra uppgiften

Redan i somras läste jag på skollyftet.se om deras kommande MOOC som skulle gå under namnen ”Digitala Skollyftet – och det vidgade kursbegreppet” och redan då tyckte jag att det lät mycket spännande och anmälde mig därför direkt till kursen när möjligheten gavs. Efter många veckor av väntan startade kursen äntligen under förra veckan med bl.a. inspirerande livesändningar från Skolforum.

Den första uppgiften är att dela en presentation av sig själv för de andra i kursen. Så här kommer därför en kort presentation av mig.

Namnet är Stefan Karlsson, men jag kallar mig oftast för Magister Karlsson i olika sociala medier och på digitala mötesplatser för skolfolk på nätet. Jag bor i Örebro där jag har arbetat på en F-9 skola som heter Adolfsbergsskolan i snart 13 år. Jag är utbildad och legitimerad 4-9 lärare med behörighet i Idrott, fysik, kemi, biologi, teknik och historia. För tillfället har jag en ganska splittrad tjänst på ”min” skola där jag undervisar i bl.a. NO, engelska och musik i sex olika klasser från årskurs 3-6. Jag gillar verkligen både min arbetsplats och mitt jobb. Jag har studerat NO och matematik genom lärarlyftet i två omgångar och under hösten kommer jag att ingå i ett 1-1 IT-projekt på min skola där jag, som en av två lärare, tillsammans med mina elever kommer att få möjlighet att använda iPads i undervisningen. Mitt intresse för digitala verktyg i undervisningen är stort och jag ser detta som både en stor utmaning och som en möjlighet för mig att fördjupa mina kunskaper.

Under hösten har jag även fått tjänst som förstelärare i Örebro kommun och kommer inom denna tjänst bl.a. jobba för att främja IT-utvecklingen på skolan i allmänhet samt utveckla vårt arbete med lärplattformen It´s learning och iPads i undervisningen i synnerhet.

Mitt eget huvudmål för denna kurs är direkt kopplat till de uppdrag som jag kommer att ha inom min skola under de kommande månaderna. Nämligen att efter bästa förmåga driva på den digitala utvecklingen och användningen av digitala verktyg bland både elever och personal på min skola samt att utveckla mina egna kunskaper angående It´s Learning och hur denna lärplattform på bästa sätt kan integreras i vårt dagliga skolarbete på skolan. Jag har även som målsättning att slutföra skolverkets webbkurs om ”bedömning och betygsättning” under detta läsår samt arbetet med den kurs i ”språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt” som vi på vår skolan har inlett.

Ett delmål är även att ta tag i mitt Webbstjärnan-projekt www.sagobiblioteket.se redan nu under höstterminen. Det projektet har liksom blivit lite åsidosatt och parkerat p.g.a. tidsbrist.

Tack å hej!

/Magister Karlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s