Lucka 20: Algodoo

Algodoo är i likhet med Phet (som jag tipsade om i första luckan) ett program som används för att göra interaktiva laborationer. I detta program ligger dock fokus på att göra mekaniska experiment och att hitta på tekniska lösningar, vilket gör att det passar utmärkt som ett verktyg inom teknikundervisningen. Men det går även att göra egna kulbanor eller laborera med t.ex. tyngdkraft och vatten. Detta program går tyvärr inte att använda direkt på webben, men det är helt kostnadsfritt att ladda hem programvaran till både PC och Mac. Under en begränsad tid är även iPad-appen gratis i App store. Så passa på att ladda hem det nu!

Några av er kanske känner igen programmet och tycker att det liknar ett annat program som tidigare hette Phun. Det är faktiskt samma program men det har fått ett nytt namn.

Teacher on demand kan man titta på en bra instruktionsfilm (Gjord av Maria Zell) som visar hur man kommer igång och använder programmet. Den är några år gammal och utgår egentligen från det gamla programmet Phun, men eftersom den är på svenska och så bra så tipsar jag om den ändå. Vissa funktioner har dock ändrats lite i Algodoo-versionen. Eleverna (och du) kommer att älska den här applikationen… Jag lovar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s