Sagobiblioteket.se har öppnat!

I lite drygt fem veckor har de arbetat med sina sagor och delat med sig av sin fantasi. De har fått prova på att arbeta som barnboksförfattare med ett uppdrag att skriva en sagobok som är anpassad för en yngre målgrupp. De har själva skrivit, illustrerat, ändrat och finputsat sina verk… mina fantastiska elever.

Det startade som ett bidrag till tävlingen Webbstjärnan, men kommer med all sannolikhet att fortsätta att utvecklas även efter tävlingsperiodens slut. Syftet med ”projektet” har dels varit att låta eleverna skriva texter som är riktade och anpassade till en speciell målgrupp, i detta fall till barn i grundskolans tidigare år. Men syftet har även varit att publicera elevernas arbeten för en större publik och därmed skapa en känsla av att det faktiskt är ”på riktigt” med många olika mottagare.

Sagobiblioteket kommer att fyllas på med nya sagoböcker hela tiden och vi vill gärna att alla som gillar sagor läser våra böcker. Om ni tittar in i biblioteket och läser en bok eller två blir vi dessutom väldigt glada om ni kommenterar er läsupplevelse och ger författarna feedback och feedforward i form av ”Two stars and a wish”. TACK PÅ FÖRHAND!

Välkommen in till Sagobiblioteket.se

Annonser

2 thoughts on “Sagobiblioteket.se har öppnat!

  1. Var inne o kikade snabbt o blev inspirerad att prova med min klass. Hur har du fått till det så där med framsida o sedan boken när man klickar där? Känns som en djungel med saker på nätet 🙂
    Fina sagor o duktiga elever, kul!!

    • Kul att du blev inspirerad! 🙂 Det är fler som har frågat om hur jag har byggt upp biblioteket, så jag gör nog ett nytt inlägg i bloggen ikväll och förklarar för de som vill öppna ett eget bibliotek med elevtexter. För att öppna PDF-filer i det format som vi har på hemsidan så har jag använt en gratistjänst som finns på http://www.issuu.com. Det finns fler liknande tjänser, men jag gillar ISSUU eftersom den är så avskalad och enkel… men som sagt, håll utkik på bloggen så kommer det en enkel handbok inom kort 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s